Celebració al PDeCAT davant la plàcida sessió d'investidura que es preveu per avui al Parlament. Després que els cupaires hagin decidit abstenir-se a la votació del presidenciable Quim Torra, els de Neus Munté han expressat el seu agraïment a la formació pel gest, que permet que després de cinc mesos sense Govern es nomeni un nou president.

"S'ha d'agrair aquesta actitud", ha exposat el portaveu de PDeCAT al Senat, Josep Lluís Cleries, que ha volgut pronunciar-se sobre la decisió de la CUP en declaracions a RNE. Cleries ha destacat que el moviment dels cupaires permet arrencar la conformació d'un nou executiu català, cosa que ha de fer possible posar fi a la vigència de l'article 155.

Al marge de l'abstenció de la CUP, que fa possible el nomenament de Torra en segona votació, Cleries ha sortit en defensa del candidat, a qui els últims dies s'ha acusat de tenir un presumpte perfil baix i supeditat al president a l'exili, Carles Puigdemont.

Contra el discurs del flanc unionista, que s'ha rabejat amb el candidat, ha demanat que ningú no pensi que Torra serà un president marioneta, però ha assenyalat que es coordinarà amb Puigdemont, que tindrà "un vessant de treball a l'exterior per deixar en evidència determinades coses que estan passant al govern espanyol".

Cleries ha lamentat que des del govern espanyol "no s'hagin respectat els resultats electorals del 21 de desembre" a Catalunya, quan els partits van mesurar les seves forces i el PP va quedar retratat, a parer seu.