El periodista Toni Soler ha clavat una cleca a España Global, per la seva participació en un simposi de Societat Civil Catalana amb contraris al model d'escola catalana, basat en la immersió.

"Monolingües explicant el bilingüisme als bilingües", ha indicat Soler amb ironia.

La Secretària d'Estat d'España GlobalIrene Lozano, ha anunciat la seva participació en l'acte de Societat Civil Catalana. Ella mateixa, i España Global, han repiulat la propaganda d'aquest acte, la "Jornada sobre Convivència Lingüística a Catalunya". Aquest acte, que en teoria té com a objectiu "millorar la relació entre les principals comunitats lingüístiques" sens dubte va destinat a qüestionar les polítiques lingüístiques en vigor, i en especial la immersió lingüística, una de les obsessions de Societat Civil.

Entre els convidats s'hi troba Francisco Oya, un professor d'història de secundària molt criticat pels seus alumnes pels seus comentaris franquistes, racistes i homòfobs. També figura al programa la psiquiatra Carmen Leal, que ha titllat l'independentisme de "malaltia vírica terriblement contagiosa" i de "diarrea mental". I no hi falten els habituals col·laboradors de Societat Civil, com Arcadi Espada i Félix Ovejero (els dos vinculats estretament a la fundació de Ciutadans).