L'economista Xavier Sala-i-Martin ha clavat una cleca al ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, qui avui ha afirmat que els referèndums són "profundament divisoris". En unes piulades, Sala-i-Martin ha rebatut de manera contundent aquest argument i ha demanat la seva dimissió.

L'economista, he explicat que, al seu entendre, la democràcia es tracta de preguntar a la gent i afirma no entendre com el ministre pot considerar votar com quelcom perillós. "Les eleccions també divideixen perquè la gent vol que governin partits radicalment diferents. Suprimim les eleccions també, ministre Borrell?", ha qüestionat.

En aquest sentit, Sala-i-Martin ha assegurat que "el que sí que divideix" és el mateix ministre Borrell, per com va actuar durant la campanya electoral. "Que a les campanyes electorals hi hagi polítics que parlin dels votants rivals com una cosa que cal exterminar a través de la desinfecció o que s’enfotin del físic d’altres polítics que  no es poden defensar perquè són a la presó sí que divideix", ha sentenciat. Per aquest motiu, l'economista ha demanat la seva dimissió.