El diputat de Bildu Jon Iñarritu ha deixat en evidència el president espanyol, Pedro Sánchez, després que ha afirmat al Congrés que totes les actuacions d'espionatge es fan amb autorització judicial. Iñarritu ha adjuntat un dels vídeos de l'espionatge al despatx del Consell per la República a Brussel·les quan es discutia la immunitat de Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín al Parlament Europeu. "Sánchez ha afirmat que totes les actuacions es fan amb autorització judicial. Sap si els delinqüents que van assaltar el despatx de l'eurodiputat Carles Puigdemont a Brussel·les el 2021 tenien autorització? Són funcionaris espanyols? Col·laborarà amb Bèlgica per aclarir-ho?", s'ha preguntat.

La defensa dels exiliats catalans ha posat en coneixement de les autoritats belgues que quatre individus van entrar al pàrquing de l'edifici on està el despatx del Consell per la República a Brussel·les, el 12 de gener de 2021, de matinada, sense que, finalment, accedissin a les seves oficines. ElNacional.cat ha tingut accés als vídeos aportats a la investigació. L’edifici allotja també altres entitats i organitzacions polítiques. Per ara, no han transcendit resultats de la denúncia.

En els vídeos, es veu com un vehicle accedeix al pàrquing de l’edifici, i en surten quatre homes, amb motxilles, mascaretes i caputxes o gorra. Després pugen per unes escales, i es veu un dels individus que manipula una corda davant d’una porta. Quan baixen tots quatre per les escales, ajupen el cap per no ser identificats per les càmeres de l’edifici. La temptativa de violació del domicili del Consell per la República es va produir dos dies abans que el president Puigdemont intervingués al Parlament Europeu en defensa de la immunitat dels diputats independentistes catalans, que ara torna a ser reconeguda del Tribunal de Justícia de la UE.