Després de tres anys al capdavant de la presidència de Súmate, Eduardo Reyes, deixa el càrrec per "centrar-se" en l'activitat parlamentària de Junts pel Sí. El substituirà un dels membres de la direcció gràcies als vots de la junta per majoria absoluta, Jose María Clavero, com a president en funcions fins que es convoqui l'assemblea general. 

Reyes ho va anunciar a la reunió de la junta directiva de dimarts passat, on va felicitar la decisió de la junta pel nou president i va voler destacar el "compromís amb la lluita social i la seva implicació amb l'entitat" de Clavero. Reyes va justificar que la seva decisió respon a un moment polític on "tots hem d'implicar-nos al màxim en les nostres funcions, sigui al Parlament o a la societat civil, per fer realitat la República catalana".

Això sí. El diputat de JxSí continuarà estant a la disposició de l'associació "pel que sigui" perquè "és una part de mi que no abandonaré mai". Súmate ha volgut agrair a Reyes "la seva gran dedicació i passió per l'entitat" i, davant les seves paraules, han volgut afegir que "comptem amb tu, però tu també comptes amb nosaltres si ens necessites".

El nou president en funcions de Súmate es va mostrar agraït per la "confiança" de la junta i va demanar celebrar l'assemblea "com més aviat millor". "El procés constituent està en marxa, hi ha molta feina per fer i tots comptem per construir la República catalana", va sentenciar Clavero.