Una moció del PP que instava el Govern de la Generalitat a “col·laborar amb el govern d’Espanya per fer realitat les inversions compromeses pel Govern de l’Estat a Catalunya” ha estat rebutjada amb els vots de tots els grups parlamentaris, menys els del mateix PP i els de Ciutadans, tot i que només ha donat suport a tres dels cinc punts de la moció.

El diputat popular Alberto Villagrasa, l’encarregat de presentar la moció, ha enaltit l’acció i la mà estesa del Govern espanyol en referència a les infraestructures catalanes i ha demanat a l’Executiu de Carles Puigdemont que tingui “una actitud proactiva”.  

La resta de grups parlamentaris han carregat contra la iniciativa del PP i l’han titllat “d’anunci publicitari” o “moció propaganda”. El diputat de Junts pel Sí Gerard Gómez del Moral ha assegurat que la moció fa “una mica de vergonyeta”, més encara després de saber que la pluja de milions anunciada pel govern de Mariano Rajoy serà més aviat una “sequera d'inversions”, ja que els pressupostos generals de l’Estat no contemplen aquesta magnitud d’inversió en infraestructures.

Per part de Ciutadans, la diputada Marina Bravo ha remarcat la necessitat de col·laboració amb el govern espanyol però no ha donat suport al punt que recull la moció i que “sol·lícita a l’Ajuntament de Barcelona deixar sense efecte la tramitació sobre la connexió del tramvia de la Diagonal”.

Per la seva banda, el PSC ha acusat els populars de presentar una moció per “intentar fer autobombo” de la política de l’Estat tot i que, com el diputat Jordi Terrades ha afegit, “no passa la prova del cotó”. El diputat també ha al·ludit a les promeses de Rajoy en qüestió d'infraestructures, que “se’n van en orris quan arriben els pressupostos”.

Des de Catalunya Sí Que es Pot, el diputat Marc Vidal ha assegurat que la moció no té “res a veure” amb resoldre qüestions relatives a infraestructures sinó que pretén “qüestionar la posició política dels adversaris”.

El diputat Sergi Saladié, de la CUP, ha estat especialment dur contra la moció del PP i l’ha qualificat de “moció propaganda de vergonya aliena”. “Menys propaganda, paguin el que deuen, que ja ho farem nosaltres”, ha conclòs el diputat entre els aplaudiments de la resta de membres del seu grup.