El classisme del confinament parcial de Madrid, ordenat per la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, i avalat dissabte a la nit a la televisió pel president Pedro Sánchez, escandalitza a Alemanya. "Confinament només per a pobres?", titula el Frankfurter Allgemeine, el principal diari alemany i referent de la locomotora econòmica teutona, que es fa creus de les mesures decidides.

"A Madrid, el govern autonòmic ha imposat el confinament, especialment als barris més pobres. Els veïns estan indignats i acusen el govern d'Ayuso de discriminació. Surten al carrer per milers", indica el diari, que recorda que són 850.000 persones les afectades. Totes elles viuen a la part sud de Madrid i en les localitats d'aquella zona. "El govern autonòmic conservador parla de restriccions "selectives", i afirma que són necessàries per evitar un tancament més dur de la comunitat de la capital espanyola que té 6,7 milions d'habitants, i que registra més d'un terç de tots els casos de coronavirus a Espanya. Els madrilenys afectats estan protestant i no volen ser el cap de turc", afegeix el rotatiu, de tendència liberal.

Frankfurter

"Confinament només per a pobres?", es pregunta el liberal Frankfurter Allgemeine

Afirma que les queixes al sud madrileny hores d'ara no són només contra Ayuso, sinó també contra l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, del sector moderat del PP.

El Frankfurter Allgemeine recorda que hi ha experts que posen en qüestió les mesures contra el coronavirus adoptades per la comunitat. "Madrid ha perdut un mes", hi afirma el professor de medecina José Martínez Olmos, que també considera insuficients les restriccions. 

El diari, però, recorda que per adoptar mesures ambicioses caldria decretar l'estat d'alarma, que el govern espanyol hauria de portar a aprovació davant el Congrés de diputats.

Tot això succeeix quan demà s'han de reunir Sánchez i Ayuso a la seu de la Comunitat de Madrid. Abans de reunir-se, Sánchez va indicar dissabte a la televisió que "espera" que les mesures que ha ordenat Isabel Díaz Ayuso de confinament light puguin ser efectives. "Dilluns aniré [a la seu de la Comunitat] a la Puerta de Sol només a ajudar. L'únic que vull és doblegar la corba a la Comunitat de Madrid", va afegir.