La consellera a l'exili Clara Ponsatí tem una detenció aviat. Aquestes són les declaracions que ha fet l'extitular d'Educació, actualment exiliada a Escòcia, en una entrevista al diari escocés The Courier, on ha mostrat el seu suport als presos polítics i la seva preocupació per la possibilitat d'una nova ordre de detenció.

Ponsatí ha parlat del judici al procés, el qual ha titllat de "dramàtic", i ha apuntat que, tot i que s'esperava la magnitud de la sentència, "no deixa de ser xocant". 

Després que la justícia espanyola hagi posat en marxa una nova ordre de detenció contra el president a l'exili, Carles Puigdemont, Ponsatí espera el mateix destí per a ella: "Estic esperant una altra ordre contra mi, perquè Espanya ja va advertir que ho faria un cop es publiqués la sentència".

Ponsatí creu que la seva ordre de detenció encara no s'ha activat perquè la justícia espanyola "està a l'espera de veure què fa Bèlgica amb el president Puigdemont". Si més no, l'exconsellera explica al mitjà escocés que "ha après a viure amb aquest estrés", amb la incògnita i la incertesa. 

Confiança en la justícia escocesa

"Confio totalment en la justícia europea", ha dit Ponsatí al mateix temps que ha assegurat que quan es dicti una altra ordre es lliurarà a la policia escocesa.

Com que té clar que el procés contra els líders independentistes "està motivat políticament per Espanya", creu que "qualsevol jutge just ho veurà de la mateixa manera"; per tant Ponsatí espera que no se l'extradeixi.