La consellera i actual eurodiputada de Junts per Catalunya (JxCat), Clara Ponsatí, ha demandat la Junta Electoral Central (JEC) davant del Tribunal Suprem per "posar en qüestió" la seva condició de eurodiputada i vulnerar els drets fonamentals mitjançant diferents acords i decisions "antijurídiques i antidemocràtiques", segons informa ElDiario.es.

En la demanda, Ponsatí se centra especialment en les decisions de la JEC de l'28 i del 30 de gener quan l'ens electoral va comunicar al Parlament europeu que deixava "vacant" l'escó malgrat la sentència de Tribunal de Justícia de la Unió Europea que li reconeixia l'accés al càrrec sense haver de jurar la Constitució a Espanya. 

Un dia després, el Parlament Europeu va fer cas omís a la JEC i sí que va reconèixer Ponsatí com a eurodiputada i la va proclamar com a tal al costat dels altres nous parlamentaris que van entrar a l'Eurocambra a causa del Brexit.

"Que rectifiquin. No pararem", ha indicat Posatí a la xarxa.

Ponsatí argumenta que les decisions de la JEC "encara són susceptibles de vulnerar" els drets fonamentals en la mesura que "pretenen posar en qüestió o sembrar dubte a Espanya" sobre la seva condició d'eurodiputada.