L'exconsellera del Govern exiliada a Escòcia Clara Ponsatí ha sortit en defensa d'Antonio Cabrales, l'economista que ha plegat al cap d'unes hores de ser nomenat conseller del Banc d'Espanya per, segons El Mundo, tenir lligams amb l'independentisme. El conseller, proposat pel PP i pactat amb el govern espanyol, ha dimitit només sis hores després de ser nomenat. El catedràtic en economia de la Universitat Carlos III havia signat en el passat un manifest de suport a Clara Ponsatí impulsat per Andreu Mas-Colell, i ara plega davant l'exposició mediàtica que preveu que puguin comportar aquests aspectes, segons afirmen al citat diari fonts de l'entorn del propi Cabrales.

Clara Ponsatí ha fet una piulada compartint el manifest que va signar Cabrales i denunciant la "persecució sistemàtica de la dissidència per part d'Espanya". "Aquí teniu la carta que van signar estudiosos de renom. No se'ls permetrà mai ser consellers del Banc d'Espanya o d'entitats similars? La persecució sistemàtica de la dissidència per part d'Espanya s'està tornant ridícula, ara contra qualsevol que desafiï els errors judicials evidents", ha indicat en un missatge al seu compte de Twitter.

El PP nega pressions

Per la seva banda, el PP nega que hagi pressionat Antonio Cabrales perquè presentés la renúncia. Fonts de Génova asseguren que no tenien coneixement previ del fet que Cabrales havia signat l'abril del 2018 un manifest en suport a Ponsatí. Sostenen que la dimissió, la qual aplaudeixen, ha estat una decisió personal per un fet que afectava la seva projecció pública un cop el Consell de Ministres el va nomenar aquest dimarts. Tot plegat després que el web The Objective publiqués aquest dimarts una informació titulada "El PP elegeix per al Banc d'Espanya un economista que va donar suport a la fugida Ponsatí".

Què deia el manifest?

L'abril del 2018, un grup de professors d'Economia sortien en defensa de la consellera Clara Ponsatí davant de l'amenaça d'extradició. 55 companys de la que va ser responsable d'Ensenyament van manifestar el seu rebuig de la persecució judicial de Ponsatí. En l'escrit, es reivindicaven "els principis de l'acció política democràtica i no-violenta" davant les acusacions de rebel·lió i malversació de fons per l'1-O. La vuitena firma, com es pot veure al document, és la de Cabrales, i un dels impulsors del text era Andreu Mas-Colell.