La decisió de Nissan de tancar les seves plantes a Catalunya ja feia temps que estava damunt la taula. No obstant això, alguns no han desaprofitat l’ocasió per culpar-ne el pacte entre el govern espanyol i EH Bildu per derogar la reforma laboral. El portaveu de Ciutadans, Edmundo Bal, ha relacionat totes dues coses. “Algú creu que els empesaris prenen decisions així perquè sí?”, ha preguntat el dirigent de la formació.

En una entrevista aquest dijous al matí a Antena 3, Edmundo Bal ha advertit que és “dolentíssim per a Espanya” voler “arribar a pactes dins dels acords bojos d’investidura que van conformar el govern Frankenstein”. Ha deixat clar que per ells no serà: “No donarem suport de cap manera al blanqueig de Bildu, un pacte totalment repugnant i a més inoportú”.

En aquest punt, el portaveu parlamentari de Ciutadans ha relacionat les dues notícies. “En aquest moment no podem parlar de la derogació de la reforma laboral”, ha assegurat. “Aquest matí ens hem trobat una notícia nefasta. Algú creu que els empresaris prenen decisions així perquè sí? No deuen estar gaire contents amb l’anunci de la derogació íntegra de la reforma laboral”, ha conclòs. També n'ha responsabilitzat Janet Sanz, tinent d'alcaldessa de Barcelona, per les seves declaracions.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram