Ciutadans pensa jugar la carta de la catalanitat durant la campanya electoral de les eleccions del 26-J. Es reivindicarà com el primer partit nascut a Catalunya i amb un candidat a la presidència i tres portaveus catalans. I, el que és més important, l’únic partit català “decisiu” a l’hora de configurar el proper govern d’Espanya. “Això és un fet històric en la nostra democràcia”, ha explicat el secretari de comunicació del partit, Fernando de Páramo.

Aquesta és una de les claus de l'estratègia electoral de Ciutadans que, en aquest cas, ha optat per plantejar una campanya diferenciada per Catalunya, de l'estatal.  

De Páramo ha destacat que, quan Catalunya ha influït a Madrid, ho ha fet des del nacionalisme català. El canvi rau, segons De Páramo, en què Ciutadans no serà influent sinó decisiu.

A banda de la reivindicació de la catalanitat de C’s, el partit taronja incorporarà dos eixos més a la campanya catalana. D’una banda, el que el responsable de comunicació ha descrit com el  “monotema”, en al·lusió al procés sobiranista, que consideren un fracàs. I, d’altra banda, el finançament.

Un discurs amb el qual no amaguen que busquen esgarrapar vots del votant de “centre moderat”, com CDC, Unió o PSC.

Més Arrimadas i més carrer

Una altra diferència amb la campanya del 20-D és que Inés Arrimadas tindrà molt pes en aquesta campanya. Acompanyarà el candidat, Joan Carles Girauta, a gairebé tots els actes.  

C’s intensificarà els actes de petit format a peu de carrer i hi haurà un míting central a Barcelona en cap de setmana i un a Tarragona.

Seguint amb la política de reducció de la despesa de la campanya, no penjaran cartells a la via pública.

Contra Podemos

La campanya estatal se centrarà en la regeneració i també en la idea que “no tots els canvis són bons”. Per això, defensaran el “canvi a millor” davant un possible govern on hi hagi Podemos on, en aquest cas, hi hauria un canvi però “a pitjor”.

Els taronges continuaran amb el relat de la cultura del pacte davant un escenari sense majories absolutes. A més, De Páramo ha manifestat el desig que el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, "no s'amagui i doni la cara" davant els ciutadans i participi en els debats electorals.