“Tenim un problema greu amb la ultradreta, tenim un president que ha escrit infinitat d’articles xenòfobs”. D’aquesta manera ha reaccionat aquest dilluns la diputada de Ciutadans, Sonia Sierra, davant les agressions ultres que s’han produït aquests últims dies. Si bé ha condemnat la violència, la parlamentària unionista n’ha responsabilitzat la presència de llaços grocs. En aquest sentit, ha apuntat també contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha acusat de ser "crossa de l'independentisme".

Ciutadans ha posat en marxa una ofensiva per “garantir la neutralitat” de l’espai públic. Entre les diverses iniciatives que ha posat en marxa, ha dirigit un escrit a la Delegació del govern espanyol perquè actuï contra la “invasió” de les platges i carrers. “L’Estat té les seves eines”, ha assegurat aquest dilluns la diputada de Cs, que no ha entrat en més detalls.

En la mateixa línia, el partit unionista també registrarà una proposta de resolució “perquè es respecti la neutralitat dels espais públics”, mocions als ajuntaments en el mateix sentit i un escrit a la Mesa del Parlament per queixar-se de la “manca de neutralitat” del president Roger Torrent durant el ple de divendres passat.

Sierra ha considerat que la plantada de creus grogues no es pot comparar amb la plantada de banderes espanyoles feta aquest diumenge per unionistes, argumentant que "la bandera no és un símbol polític".