El diputat de Ciutadans al Congrés Miguel Ángel Gutiérrez ja veu el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, a la presó. En una compareixença aquesta tarda a la cambra baixa espanyola, Guitérrez ha criticat al ministre de l'Interior José Ignacio Zoido per haver actuat "massa tard" per aturar el referèndum de l'1 d'octubre. En aquest sentit, Guitiérrez li ha retret: "Com va ser capaç de deixar-se convèncer per un senyor que es deia Trapero? Un senyor que ha acabat a la presó, com bé sabem tots". 

Tot seguit, el diputat ha matisat la seva afirmació afegint que Trapero "està en aquests moments a la presó, o que pot estar a la presó".

El major dels Mossos està essent investigat per sedició per l'Audiència Nacional, però el cas encara no ha estat jutjat ni sentenciat. De moment, l'Audiència li ha imposat mesures cautelars, com la retirada del passaport o l'obligació de presentar-se cada quinze dies als jutjats.

A partir del minut 2 del vídeo

Guitiérrez ha fet aquesta intervenció durant el debat parlamentari proposat pel PP amb l'objectiu de donar suport als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat "com a garants de l'estat de dret".