El diputat de Cs i vicepresident segon del Parlament, José María Espejo-Saavedra, ha dit avui que si dilluns s'investeix Quim Torra com a president de la Generalitat "utilitzant el vot de dos fugits de la Justícia", Catalunya tindrà "un president i un Govern fraudulents".

Espejo-Saavedra ha fet aquesta afirmació, en un comunicat divulgat per Ciutadans, en relació amb la delegació de vot de Carles Puigdemont i de l'exconseller Toni Comín, exiliats a Alemanya i a Bèlgica, respectivament, que Cs va recórrer davant el Tribunal Constitucional.

"Tot el que fessin posteriorment seria nul si el Tribunal Constitucional estima finalment el nostre recurs", ha subratllat el vicepresident segon del Parlament.

Espejo-Saavedra ha considerat que el Govern d'Espanya "mira cap a un altre costat en aquest assumpte" perquè no presenta un recurs d'inconstitucionalitat davant el TC en relació amb la delegació de vot de dues persones que, ha dit, "segueixen cobrant un sou públic sense venir a treballar".

Davant aquesta situació, ha afegit el diputat de Cs al Parlament, el seu partit ha demanat a la Justícia que adopti "mesures urgents per evitar aquest frau i que després hi hagi problemes majors".