Ciutadans i PP han volgut marcar perfil en el ple extraordinari celebrat aquest dissabte al Parlament per respondre a la decisió de la JEC d'inhabilitar de forma immediata el president Quim Torra. Tots dos partits han acusat al president i a l'independentisme en conjunt d'estar revivint un "cop" a la democràcia com el que asseguren que va ser el "6 i 7 de setembre". 

La líder de Cs, Lorena Roldán, ha volgut començar forta, dirigint-se al president Torra com a "molt honorable expresident senyor Torra". "Vostès ja no és president", ha defensat un cop i un altre Roldán, que ha demanat convocar eleccions i que deixi de fer "aquest circ i aquest teatre".

En una línia similar s'ha expressat el líder del PP, Alejandro Fernández, que, a més de recordar el 6 i 7 de setembre, ha acusat l'independentisme de només fer cas als tribunals quan els donen la raó. 

Per altra banda, tots dos partits han volgut llençar un missatge contra el PSC. Rodán els ha demanat no donar "ales a l'independentisme" i ha avisat: "amb aquestes persones no es pot ni anar a la cantonada". Fernández, per la seva banda, ha acusat als socialistes d'intentar "desacreditar i desprestigiar" la JEC, un òrgan que ha defensat que és un dels "contrapesos fonamentals" de la democràcia.

El ple s'ha dut a terme en paral·lel a la sessió d'investidura de Pedro Sánchez al Congrés dels diputats que rebrà el suport d'ERC en forma d'abstenció.