Ciutadans es prepara per celebrar les primàries que serveixin per fer la renovació dels seus líders. Les votacions es faran els dies 9 i 10 de gener del 2023. A hores d’ara, però, es desconeix si l’actual líder de partit, Inés Arrimadas, optarà a reelecció. L’actual presidenta del partit manté la incògnita, just quan la formació està en un moment de clara davallada, fins i tot al seu bastió català.

Segons ha informat l’agència Europa Press, la data de les primàries està establerta en el reglament que regirà l’Assemblea General Extraordinària que se celebrarà uns dies després de la votació, concretament el 13, 14 i 15 del mes de gener. Amb aquest procés els taronges culminaran la refundació que van iniciar mesos enrere amb la intenció de recuperar-se de les sotragades electorals que han patit.

Arrimadas ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa i ha informat que el Comitè Executiu Nacional del partit ha aprovat l’esborrany del reglament. Aquest esborrany haurà de passar per les mans del Consell General del partit, el màxim òrgan entre assemblees, que haurà de donar el seu vistiplau.

L’actual presidenta de Ciutadans, però, no ha volgut revelar si entre els seus plans hi ha optar a la reelecció i s’ha remès a l’aprovació del reglament que, segons ella, és una mostra que la formació continua “escrupolosament” els terminis fixats per a la seva renovació. Arrimadas ha explicat que el reglament no és “radicalment diferent” als anteriors que s’han fet.

Arrimadas dona poques pistes sobre la refundació del Ciutadans

La dirigent taronja tampoc ha deixat anar massa informació sobre el procés de refundació, simplement s’ha limitat a dir que el partit “continua treballant” i ha mencionat les visites a diferents punts de l’estat espanyol, com un acte que es va fer a València diumenge per presentar el seu candidat, Fernando Giner. Arrimadas ha explicat que es faran més actes així, el pròxim dissabte a Sevilla.

“L’objectiu és estar preparats per a les eleccions perquè l’espai liberal és imprescindible, seguirà sent decisiu en molts llocs”, ha explicat, abans d'afegir que els processos de refundació no “interrompen” la confecció de les candidatures per als comicis autonòmics i municipals de maig.

Al mateix temps, Arrimadas ha explicat que Ciutadans segueix amb les seves relacions fora de l’estat espanyol. En aquest sentit, la presidenta del partit es reunirà dijous a L'Haya amb el primer ministre dels Països Baixos, Mark Rutte. A la reunió hi vol tractar la reforma del sistema públic de pensions espanyol, un dels temes que el partit taronja vol abanderar. Als Països Baixos, la revaloració de les pensions està indexada en sous, tal com defensen els taronges.