Després de la fallida reunió a tres, PSOE-Ciutadans-Podemos, el partit taronja ha demanat a Mariano Rajoy que “surti de l’amagatall” i autoritzi el seu equip a asseure's a la taula de negociacions. “És l'únic partit que no s’ha assegut a negociar. Estem a la pròrroga i encara hi ha temps per jugar el partit”, ha dit des de Barcelona, el secretari de comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo.

De Páramo ha dibuixat un escenari en el qual el PSOE i C’s són un únic bloc i una sola veu. El partit d’Albert Rivera s’aferra al document de 200 propostes acordat amb els socialistes com a mínim comú per qualsevol principi d’acord amb una tercera formació. I De Páramo ha recordat que el PSOE i C’s van enviar una carta a Rajoy demanant-li que s’afegís a les negociacions: “En aquesta carta ens comprometem a fer reunions de treball; no és cert que no ens vulguem reunir amb el PP”. 

En aquesta línia, Ciutadans retreu al PP que només pensi en “les cadires”: “No han entès que això va de propostes i no de cadires”.“Som tres partits constitucionalistes, hem de prioritzar allò que tenim en comú: pacte antiterrorista, seriositat en termes econòmics, no volem esmicolar Espanya...”, ha afegit el portaveu de C’s.

Altre cop el referèndum

Els taronges han fet del veto al referèndum una bandera. De Páramo ha negat que en la reunió amb Podemos no es parlés ni del referèndum ni de Catalunya, tal com avui mateix ha retret el líder de la formació morada, Pablo Iglesias. Des de C's, asseguren que no han prohibit al PSOE parlar de res: “Hem demostrat molta mà esquerra en aquest sentit. Pedro Sánchez s’ha reunit amb Junqueras i Puigdemont i no hem dit res”. 

Reunió amb Puigdemont

Pel que fa a la reunió prevista per divendres entre el president Carles Puigdemont, i Albert Rivera, Ciutadans afirma que Rivera l’encara amb bona predisposició i que estan disposats a oferir tota la col·laboració al president per aconseguir millores per a Catalunya. Posen com a condició, però, que el Govern deixi de banda el full de ruta independentista.