Després que aquest dimecres ho anunciés Inés Arrimadas, Ciutadans ha presentat aquest dijous davant el Tribunal Constitucional un recurs d'empara contra la delegació de vot del president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín. En el seu escrit, la formació unionista també n'ha demanat la suspensió cautelar, argumentant la "urgència excepcional" del cas.

Concretament, el partit d’Inés Arrimadas demana a l’alt tribunal espanyol que acordi la suspensió dels acords de la Mesa del Parlament en relació a la delegació de vot de Puigdemont i Comín, així com “qualsevol altra mesura cautelar que estimi pertinent”, justificant un “supòsit d’urgència excepcional”.

 

Aquest recurs arriba després d’una setmana en què Ciutadans ha pressionat el Govern espanyol perquè sigui ell qui adopti mesures legals. “Hi ha una cosa que només la té el Govern d’Espanya”, assegurava Inés Arrimadas aquest dimecres des del Parlament, en referència al recurs d’inconstitucionalitat, que de ser admès a tràmit suspendria automàticament la delegació de vot. “És inexplicable. Li demanem que reaccioni”, instava l'executiu de Rajoy.

El president Puigdemont va exercir per primera vegada en aquesta legislatura el dret a vot en el ple del passat 5 d’abril, i ho va tornar a fer en el ple del 25 d’abril. En aquesta última sessió va ser quan el conseller Comín va delegar per primera vegada el seu vot.