El grup municipal de Ciutadans a Barcelona ha presentat un escrit a la secretaria general de l’Ajuntament per demanar la suspensió del regidor empresonat de JxCat Quim Forn. La formació argumenta la fermesa de la interlocutòria de processament per delictes com el de rebel·lió, cosa que implica, diuen, la suspensió automàtica. 

Per tot això Ciutadans ha reclamat a l'Ajuntament que compleixi la llei i el suspengui de tots els seus drets com a regidor, incloent-hi el de votació, fins i tot per delegació, i el de vot.

Carta ciutadans suspensió forn

Tanmateix, la decisió està en mans del Tribunal Suprem. En cas de voler suspendre'l s'acolliria a l’article 384 bis de la Llei d’enjudiciament criminal, la mateixa que va fer servir el Congrés per suspendre els diputats presos.

Qui s'hi ha referit aquest matí ha estat l'alcaldessa, Ada Colau en una entrevista a TV3. "Si la justícia no l'ha suspès, per què ho hem de fer nosaltres?", ha indicat Colau, que ha lamentat la "contínua deshumanització de l'adversari" per part de Ciutadans. Segons ha dit l'alcaldessa, pot entendre que pensin que no son presos polítics, però no que "no es preocupin pel seu company regidor".