Nova empipada de Ciutadans al Parlament. El diputat Joan García ha abandonat la comissió de l'Estatut del Diputat, que aquest divendres debat la proposta de dictamen de JxCat i ERC sobre la suspensió de diputats, perquè considera que és "il·legal" debatre sobre resolucions judicials.

A més, ha protagonitzat una batussa a l'inici de la comissió de l'Estatut del Diputat amb la seva presidenta, Marta Madrenas, i amb el lletrat Joan Ridao, en retreure'ls que se sotmeti a votació la proposta de dictamen. "No podem votar sobre si complim una resolució del Tribunal Suprem", ha reclamat el diputat del partit taronja, al que ha afegit que fer-ho pot comportar un "delicte de desobediència".

Per tot això, García ha demanat treure de l'ordre del dia la proposta de JxCat i ERC, una demanda que han subscrit els grups del PSC i PP. Tot i això, la seva petició ha estat rebutjada, pel que García ha decidit abandonar la comissió.

Querella criminal

En acabar la comissió, el portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha dit que el seu partit està preparant una querella criminal contra els membres de la Mesa i els de la Comissió de l'Estatut dels Diputats per haver permès la votació.

Carrizosa ha apuntat també que en aquesta querella "s'hi pot incloure" el lletrat major de la cambra Joan Ridao per haver "col·laborat" a que els diputats hagin votat "el compliment d'una resolució judicial".

El portaveu de Cs ha indicat que la querella es presentarà un cop s'hagi fet la votació al ple, el proper 2 d'octubre.