La diputada de Ciutadans al Parlament Sonia Sierra ha qualificat avui de "surrealista" la possible restitució de consellers en el Govern de Quim Torra, ja que segons la seva opinió el nou executiu català hauria de treballar per a "tots els catalans" en lloc de persistir en l'"embolic".

En roda de premsa a la cambra catalana, Sierra ha recalcat a més que la qüestió no és tant de noms dels nous consellers, en els quals "no es posen d'acord" Junts per Catalunya i ERC, sinó que el problema està en el fet que les formacions independentistes "no volen governar". "No volen governar, sinó continuar amb el 155" i així seguir instal·lats en el "com pitjor, millor", ha opinat.

President “radical”

La diputada de Ciutadans ha denunciat, també, la progressiva "degradació" de les institucions catalanes, cosa que "seria impensable" a d'altres països, i ha carregat en aquest sentit contra la intenció del president de la Generalitat de "construir una república imaginària" amb estructures "paral·leles". "Han trigat gairebé sis mesos a trobar un president, i quan el troben és el més radical possible", ha lamentat Sierra.

Respecte al fet que la Fiscalia hagi demanat al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que emeti una nova euroodre contra els consellers cessats que són a Bèlgica, ha insistit que Ciutadans "respecta totes les decisions judicials".

Cs ha entrat a registre avui al Parlament la sol·licitud de creació d'una comissió sobre els autònoms per "donar veu" a aquest col·lectiu i per "controlar" la labor del Govern en aquesta matèria.

En aquest context, la formació unionista ha contraposat que mentre Torra comença el seu mandat "parlant de fractura i d'estructures paral·leles, nosaltres abordem el que realment importa als catalans com és la feina".