Ciutadans ha fet un pas més en la seva ofensiva contra l'independentisme. Ha remès un escrit a la Mesa del Congrés en el qual demana que es retiri el sou als diputats del PDeCAT i ERC després que hagin faltat a algunes sessions. Els de Rivera també demanen que es treguin les subvencions als grups parlamentaris.

En el seu text, s'exposa que des que el 20 de setembre els independentistes abandonessin per primera vegada el Ple del Congrés com a protesta davant de les detencions de càrrecs de la Conselleria d'Economia, s'han retirat en altres ocasions. En les últimes setmanes, els diputats independentistes no han acudit a alguna de les sessions parlamentàries per motius derivats del referèndum de l'1-O.

La suspensió de sou que demana Ciutadans es pretén que no tingui una durada limitada. De fet, s'exposa que mentre continuïn faltant en alguns plens o punts, s'apliqui la mesura. "Suposa un atac a la funció parlamentària, un menyspreu institucional i una alteració de la funció representativa, que és l'essència del Congrés", justifiquen els de Rivera.