La diputada de Ciutadans Sonia Sierra ha emplaçat aquest dijous el vicepresident Oriol Junqueras, la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i el diputat Oriol Amat a marxar a Extremadura perquè comprovin si s'hi viu tan bé com es pensen. "Marxin!", els ha reiterat Sierra, explicant les complicacions de l'atur al territori.

Junqueras, que ha intervingut posteriorment, s'ha mostrat perplex per l'afirmació de Sierra, reivindicant que "ningú ha de dir a cap altre que marxi" i instant el Parlament a "recuperar el seny". Però quan semblava que la discussió acabava aquí, el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha sortit en escena per criticar que el republicà s'hagi "ofès". "A nosaltres ens ho diuen cada dia", ha reblat el popular. 

Croada popular

Amb tot, la interpel·lació entre Millo i Junqueras ha estat tensa també pel debat de les estructures d'Estat i la sentència del TC que les anul·la. El popular ha acusat el Govern d'estar "retorçant" l'estat de dret i "pervertint l'essència de la democràcia" per voler-les tirar endavant malgrat la decisió del TC. Una actitud que, segons ell, només porta al trencament de la societat catalana i a “estigmatitzar aquells que pensem diferent”.

Mentrestant, Junqueras li ha respost que aquestes acusacions se les pot aplicar també al seu partit, el PP. En la seva primera intervenció, el vicepresident ha contraatacat amb l'argument de la "guerra bruta" per les converses del ministre d’Interior Jorge Fernández Díaz amb l’excap de l’Oficina Antifrau.

"De debò ens parla de retorçar l'estat de dret i tirania quan té un president que n'és coneixedor? Vostès han de venir a donar-nos lliçons?", ha reblat el republicà, mentre demanava calma a la bancada popular que no el deixaven parlar. “Els surt de la genètica”, ha ironitzat Junqueras.

En un altre moment, Millo ha advertit també que si el Govern continua pel camí independentista, perdrà “tota legitimitat” i convertiran el Parlament “en un instrument al servei dels seus interessos partidistes”. Una afirmació que també ha tret de polleguera el conseller. 

“Vostès ens parlen d’interessos creuats quan el president del TC és militant del partit que el posa?”, ha preguntat retòricament al popular. És més, Junqueras ha tirat de nou d’hemeroteca per acusar el PP de mentir. “Per quarta vegada, van dir que baixaríem els impostos, i ara els apugen per valor de 6.000 milions, vostè ens parla de mentir?”, ha replicat en la seva segona intervenció. 

Amb tot, Junqueras ha sostingut que tot i la incertesa que genera el Brèxit i a la "incapacitat" del president en funcions, Mariano Rajoy, per formar un Govern, "Catalunya se'n sortirà".