Cs i PP forçaran la compareixença del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, davant el Parlament per la seva actuació en el cas de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), on la fiscalia ha acusat 9 professors de crear un "clima d'hostilitat" cap a fills de guàrdies civils per l'1-O.

L'escrit l'han presentat aquest dilluns conjuntament els dos partits i, en estar signat per una tercera part dels membres de la comissió del síndic, és de compliment obligat.

En roda de premsa, el defensor del poble català ha anunciat que ha sol·licitat una reunió amb el comandant de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo, "atenent una petició del consell escolar de l'IES El Palau i per convenciment propi", per traslladar-li que considera un "greu error resoldre per via penal" el cas dels nou professors.

A més, ha criticat que les famílies hagin denunciat els mestres "saltant-se els protocols que marca el Departament d'Ensenyament, que passa per comunicar la incidència a la direcció del centre i, posteriorment, a inspecció i al Departament d'Ensenyament". Segons Ribó, seguir el procediment marcat "reforça la cohesió social i dona als conflictes una mesura més justa en nom de preservar la integritat i l'interès superior dels nens" que, ha dit, "estan especialment afectats" per la situació política que es viu a Catalunya.

Després d'aquestes manifestacions, així com per la seva "actuació o falta" d'ella en el cas del Palau, Ciutadans ha registrat aquest dilluns una sol·licitud de compareixença de Ribó a la comissió del Síndic de Greuges de la cambra catalana, segons ha informat a Efe el partit taronja.

 


D'acord amb l'escrit registrat, el partit que lidera Inés Arrimadas proposa la "deguda i obligatòria adopció per la Mesa de la comissió d'una immediata i urgent convocatòria i celebració de sessió informativa" del Síndic de Greuges i de la seva adjunta per a la defensa de nens i adolescents, María Jesús Larios.

L'objectiu d'aquestes compareixences, precisa Ciutadans en el seu escrit, és "exposar i sotmetre's al control parlamentari per la seva actuació o falta d'actuació davant diversos casos en els quals els drets i interessos de nens i adolescents s'han pogut veure greument vulnerats", com a l'institut El Palau o en els casos d'"utilització de símbols partidistes en festes populars destinades a nens".