La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha demanat formalment una reunió amb el conseller d'Exteriors, Raül Romeva. L'objecte d'aquesta trobada és "conèixer de primera mà els objectius i programa d'aquest departament", ha apuntat aquest matí des de Barcelona el secretari de comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo.

Davant la paradoxa que el conseller suspès, Raül Romeva, ja va explicar en seu parlamentària quins eren els eixos del seu departament, Ciutadans s'empara en la semàntica: "volem que es faci acció exterior per atraure inversions i promoure les nostres empreses. L'acció exterior –que no política exterior– s'ha de fer tal com marca l'Estatut i no com vol Junts pel Sí", ha argumentat de Páramo.

En aquest sentit, el portaveu del partit taronja ha afegit que, atès que Romeva també és conseller de Transparència, no hauria de tenir cap problema a concretar quins són els objectius de la seva conselleria i quines accions desplegarà per promoure econòmicament Catalunya. També s'ha preguntat si l'estratègia de promoció internacional de Catalunya implica aprofitar l'estructura i els recursos de l'Estat a l'exterior.

Tal com ja va avançar El Nacional, el Govern ha planificat una intensa agenda a diverses capitals europees aprofitant la celebració de l'Any Llull. Un programa que, per al partit d'Albert Rivera, no ha de ser l'excusa per "anar pel món explicant l'independentisme".

La petició d'Arrimadas arriba una setmana després que el Tribunal Constitucional hagi suspès la conselleria en qüestió. Si bé, el Partit Popular va demanar dijous el cap del conseller Romeva, Ciutadans ha optat ara per un instrument de pressió menys incisiu però més efectista: la fotografia d'Arrimadas amb Romeva que escenifiqui que, ells també, marquen de prop el Govern.