Ciutadans s’ha fet seva la causa de La Roja a Catalunya i aquest divendres a la nit ha congregat prop de 1.300 persones a l’Arc de Triomf de Barcelona, on el partit ha instal·lat una pantalla gegant per veure el partit de la selecció espanyola contra Turquia.

En els últims mesos la petició d’alguns col·lectius d’instal·lar pantalles gegants per seguir els partits de l’Eurocopa a Barcelona ha generat diverses polèmiques. La negativa de l’Ajuntament de Barcelona a la petició de la plataforma Barcelona con la Selección va ser un d’aquests episodis, que s’ha acabat convertint en una de les causes dels partits unionistes.

El president de C’s i candidat el 26-J confirmava aquest dimecres que seguiria el partit a Barcelona, des d’una pantalla gegant, i que ho considerava “un acte polític”. Així ha estat sobretot quan ha acabat el partit.

Rivera ha pujat a l’escenari i, després d’agrair als assistents la seva presència, ha apuntat que “no hi ha res que més ens agradi que defensar la llibertat". “Catalunya som tots, fa 10 anys que ho defensem", ha exclamat per després carregar contra l’alcaldessa Ada Colau: “Se’ns ha dit que demanar que poséssim la pantalla per veure la selecció era una provocació. Alcaldessa, aprofito per saludar-la. Això també és nostre”, ha remarcat.

Rivera ha acabat la seva intervenció amb una promesa: “No hi haurà un pam d’Espanya on no es permeti donar suport a l’esport espanyol si governem”.     

C’s, de vermell

L’organització ha restringit l’accés a una zona del passeig Lluís Companys, on hi havia un miler de cadires. El candidat a ocupar La Moncloa, Albert Rivera, ha seguit el partit des de primera fila acompanyat de les primeres espases de C’s a Catalunya: Inés Arrimadas, Joan Carles Girauta, Carlos Carrizosa, Toni Roldán, Carina Mejías i altres membres del partit. Tots, equipats amb la samarreta de La Roja.

La fila zero, ocupada pels polítics, ha vibrat amb la resta de seguidors de la selecció espanyola. Fins i tot el portaveu al Parlament, Carlos Carrizosa, i el candidat el 26-J per Barcelona, Joan Carles Girauta, que no són gens aficionats al futbol però que avui s’han apuntat a la festa.

El vespre ha transcorregut amb tranquil·litat. L’afició ha entonat algun “Viva España” amb la celebració de cadascun dels gols de La Roja.