Ciutadans presentarà davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un recurs contenciós-administratiu per anul·lar la presa de possessió del president Quim Torra. Així ho ha anunciat aquest dimarts el seu portaveu al Parlament, Carlos Carrizosa. El motiu: no va dir explícitament que acataria la Constitució espanyola i l'Estatut.

“Ha de dir explícitament si acatarà la Constitució i l’Estatut o no”, ha assegurat Carrizosa, que no ha entrat en l’argumentació legal en què es fonamenta el seu recurs, que ha dit que ja tenen enllestit. La consideren “nul·la de ple dret”. S’ha limitat a dir que el flamant president “ha donat prou explicacions que no pensa sotmetre’s” a la legalitat espanyola. Reclamaran mesures cautelars, que esperen que es concedeixin com a molt tard la setmana vinent.

Per altra banda, el dirigent de Cs també s’ha referit a la no publicació al DOGC dels consellers nomenats per Torra. I ha defensat l’actuació del Govern espanyol de posposar aquest acte degut. “Si hi ha aquest dubte jurídic, és degut a la irresponsabilitat del senyor Torra, que nomena persones que contra tot sentit comú diu que poden exercir de consellers”, ha sostingut.

Sobre la decisió de la justícia alemanya de denegar l’entrada de Carles Puigdemont a presó, Carrizosa ha dit “respectar les decisions judicials de tots els països europeus”. No obstant això, ha manifestat que “tant de bo a l’espai de la Unió Europea es noti la cooperació i l’homologació dels nostres ordenaments jurídics”.

Finalment, sobre les agressions feixistes de Canet, el portaveu de Cs ha condemnat “qualsevol tipus de violència”, però ha dit també que els independentistes van agredir. Ha volgut desmentir rotundament que hi hagués cap càrrec públic de la seva formació involucrat.