Ciutadans ja va presentar una petició de reconsideració contra la decisió de Roger Torrent de proposar Carles Puigdemont per la investidura. I ara fa pinya amb el Govern espanyol. “Hi estem d’acord”, ha valorat la diputada al Parlament Lorena Roldán aquest dijous, després de l’anunci de la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría contra la candidatura de Puigdemont. “El Govern d’Espanya té l’obligació de garantir que el Parlament funcioni amb normalitat”, ha defensat.

En aquest sentit, Lorena Roldán ha sostingut que Rajoy no pot permetre que “se saltin el reglament i l’Estatut, passin per sobre dels informes dels lletrats i vulnerin els drets de tots els diputats”. Ha recordat que des de Cs ja van presentar una petició de reconsideració contra la resolució de Torrent que proposava Puigdemont per a la investidura. Ha qualificat tot plegat de "tripijocs de Puigdemont i Torrent".

La formació liberal ha carregat contra el president del Parlament, de qui han dit que “el suposat to que alguns volen veure no existeix”, i han criticat que hagi viatjat a Brussel·les a reunir-se amb una persona “fugida de la justícia i imputada per cinc delictes”. "No pot ser que el president del parlament col·labori amb un fugit de la justícia", ha valorat.

En aquesta línia, Roldán ha denunciat que Carles Puigdemont “no compleix cap dels requisits” per ser president de la Generalitat. S’ha preguntat per què Puigdemont no renuncia si Carme Forcadell va fer-ho per tenir un procediment obert: “Per ser president de la Generalitat no importa?”.

“A hores d’ara no sabem quan es durà a terme el debat d’investidura, i és la seva obligació”, ha exigit Lorena Roldán, que ha afegit: “Se’ns amaga als diputats i a tots els catalans”.