Ciutadans és l'exèrcit contra els llaços grocs. Els seus diputats, encapçalats per Rivera i Arrimadas, han muntat batudes arreu de Catalunya per, tisores en mà, retirar-los personalment. Però n'hi ha dos, de llaços, que tenen especialment travessats: els que pengen a banda i banda de Plaça Sant Jaume, a les façanes del Palau de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona

EL NACIONAL   carlos carrizosa   marina fernandez

El BOE publica ja aquest dimarts el decret de convocatòria d'eleccions. Això vol dir que ens trobem ja en ple període electoral. Aquest dilluns, els diputats de Cs van exigir als registres de presidència i del consistori, "la retirada dels símbols polítics de les façanes dels dos edificis". 24 hores després, ningú no els ha fet cas i "això no ho consentirem". Amb to amenaçador, el portaveu de Cs ha desafiat el president i l'alcaldessa. "Segon avís, Torra i Colau, treguin de les seves façanes els símbols separatistes". Ciutadans no entén -o no vol entendre- que el llaç groc clama per la llibertat dels presos polítics, no per la independència. 

L'avís de Cs va dirigit també a Pedro Sánchez, "li demanem que faci complir la llei, que garanteixi que la Constitució garantirà unes eleccions lliures i en igualtat de condicions, que determinats partits no disposaran de propaganda gratuïta als edificis públics". Carrizosa s'ha preguntat si "és que Cs ha de ser l'Estat a Catalunya?". 

La mà dreta d'Arrimadas al Parlament acusa Sánchez de no fer res "perquè espera pactar amb ells" després de les eleccions.