El PP s'enfonsaria d'haver eleccions generals avui. El partit de Mariano Rajoy baixaria de la barrera psicològica dels 100 escons i es quedaria amb 97 (24,1%), el que representarien els pitjors resultats dels populars en la seva història política.

Segons un sondeig de SocioMétrica per a El EspañolCs trauria rèdit de la batacada del PP. El partit de Rivera obtindria el 23,9% dels vots i 86 escons, mentre que Pedro Sánchez quedaria tercer en suports (22,5%) però segon en escons (89). Unidos Podemos quedaria quart, per darrera dels tres partits constitucionalistes, amb només un 16,2% dels sufragis i 49 diputats.

ERC milloraria el seu resultats i obtindria 13 escons, mentre que el PDeCAT es quedaria amb 6, després d'una lleugera davallada. El PNB es quedaria amb 6 escons i EH Bildu, amb 2.

Els resultats que s'extreuen del sondeig apunten a una àmplia majoria de populars i Ciutadans de 183 escons, set per sobre del necessaris per a governar en majoria. Els pactes alternatius per l'esquerra quedarien descartats, segons el que es pot extreure de l'enquesta.