La decisió de la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, de prohibir l’accés a l’estadi Vicente Calderón de Madrid amb banderes estelades no ha agradat gens als partits unionistes a Catalunya.

El primer a desvincular-se de la iniciativa de Dancausa ha estat el mateix coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol. Malgrat reconèixer que “està tip” de veure estelades “fins a la sopa”, ha admès que ell no comparteix la decisió i que genera un problema que no existeix.  

“A mi les estelades em comencen a cansar bastant, em fatiga que a tots els debats hagi de sortir l’estelada, inclús em molesta el fet que alguns partits polítics la vulguin substituir en comptes de la senyera. Dit això, no sóc partidari de prohibir banderes. No tinc cap tipus de dubte que si la delegada del govern a Madrid ha pres aquesta decisió serà per alguna cosa però, per una qüestió de principis, no en sóc partidari”, ha argumentat.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el portaveu del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz: “Ni prohibir estelades a Madrid ni amagar la bandera espanyola a Catalunya”, ha dit.

D’altra banda, segons ha pogut confirmar El Nacional, el ministeri de l’Interior no tenia constància de la intenció de Dancausa. Segons aquestes fonts, la decisió ha incomodat un sector del partit que també lamenta que dóna combustible "gratis" als independentistes.

C’s tanca files amb el PPC

Per la seva banda, el portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha dit que “aquests debats ens semblen artificials” i ha declinat valorar-ho “perquè la decisió es pren fora de les institucions polítiques catalanes”.

Carrizosa ha afirmat “no estar segur que aquesta sigui una decisió política” per després afegir que no són partidaris de “ficar-se en aquest embolic”. “Considero que l’estelada no és un símbol agressiu”, ha conclòs.   

Puigdemont i Colau

Malgrat no compartir la decisió de la delegada del govern espanyol a Madrid, tant PP com Ciutadans han demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com que reconsiderin la negativa a assistir al partit perquè “són els representants de tots els catalans i barcelonins, no només dels de l’estelada”.

Rectificació

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha demanat al govern espanyol que aixequi la prohibició d’assistir a la final de la copa del Rei amb estelades. Tot i així, el portaveu del PP al Congrés dels diputats, Rafael Hernando, ha tancat files amb Dancausa i ha considerat la decisió “prudent” perquè al seu entendre aquesta bandera “ofèn”.