Ciutadans ha acordat aquest dilluns obrir un  procés de primàries per elegir el líder de la formació a Catalunya i el pròxim candidat. El partit d’Albert Rivera celebrarà un Consell General a Catalunya on s’adoptarà el formalisme d’aprovar la presentació del partit a les eleccions. El dia 18 s’activaran ja els mecanismes de les primàries i el 19 comença el termini d’una setmana de campanya perquè els dies 24, 25 i 26 de juliol es produeixin les votacions. L’objectiu és preparar la formació per la possibilitat que hi hagi eleccions anticipades a Catalunya.

José Manuel Villegas, secretari general del partit, ha apuntat que Lorena Roldán és “una gran portaveu” i està fent “un paper brillant”: “Si els militants la voten segur que serà una gran candidata a la Generalitat de Catalunya”. 

Villegas també ha anunciat que el 29 de juliol hi ha un Consell General de Ciutadans a nivell estatal amb la idea de “fer una valoració de final de curs i una reforma dels estatuts” després de les marxes de tres membres de la direcció encapçalats per Toni Roldán: “Els òrgans del partit s’han d’adaptar al creixement tan en nombre de persones com en responsabilitat del partit i es plantejarà una reforma estatutària per ampliar el comitè executiu de 40 persones a un màxim de 50”.