Ciutadans ha demanat al president del Parlament Europeu, David Sassoli, que "revoqui" i "reconsideri" la decisió que reconeix Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín com a eurodiputats i tingui en compte l'informe de la JEC que els inhabilita. En un comunicat, el cap de la delegació de Ciutadans al Parlament Europeu, Luís Garicano, acusa Sassoli d'haver-se "extralimitat" en "ignorar" la JEC i assegura que es tracta d'una situació "sense precedents" en la democràcia europea. "El Parlament Europeu ha de respectar l'actuació de la justícia espanyola", remarca.

En el text, Garicano es pregunta si la decisió de Sassoli és "un altre gest de Pedro Sánchez als independentistes" per facilitar la seva investidura, i recorda que el president de l'Eurocambra és també socialista. "Ens preguntem si Sassoli ha rebut una trucada de Sánchez per actuar d'aquesta forma tan precipitada i sorprenent", explica Garicano.

Ciutadans adverteix que fets com el reconeixement de Puigdemont, Comín i Junqueras com a eurodiputats, que remarca que són "fugits i condemnats", "erosionen la confiança dels espanyols" en el projecte europeu i "animen" al vot els partits populistes i nacionalistes "que volen destruir la UE". En aquest sentit, recorda a Sassoli que com a president de la cambra "ha de defensar la institució" i apunta que amb aquesta decisió "fa just el contrari". "Què pensaran els nostres ciutadans si l'Eurocambra es converteix en un refugi dels que fugen de la justícia a Espanya?", es pregunta.

Garicano avisa que la seva formació defensarà "sempre" la UE i explica que la millor forma de fer-ho "és reformar el que no funciona", com creu que és el cas de l'euroordre. Així, argumenta que si funcionés correctament "no ens trobaríem en aquesta situació" i, per això, adverteix que continuaran treballant per aconseguir-ho.