Ciutadans ha vist frustrada aquest dimarts la seva aspiració a presidir la Mesa del Parlament. El motiu és el "cop de porta" dels comuns, que aquest dimarts han rebutjat sumar els seus vots amb la formació taronja per donar la presidència a José María Espejo-Saavedra

Així ho ha verbalitzat el diputat electe de Cs Carlos Carrizosa, que ha acusat els comuns d'haver "tancat la porta al canvi definitivament" i ha carregat contra la diputada electa de CatComú Elisenda Alamany, que ha assegurat que és una "independentista declarada".

Ciutadans volia utilitzar l'absència d'alguns dels diputats independentistes, actualment empresonats o a Brussel·les, per fer-se amb la presidència, però el rebuig dels comuns tanca la porta definitivament a aquesta possibilitat. Cs necessitava els vots del PP, PSC i, evidentment, també de CatComú, per aconseguir que la Mesa fos presidida per una "força constitucionalista".

Els comuns han justificat aquesta decisió perquè asseguren que "mai donarem suport a un partit que ha avalat la suspensió de l'autogovern".

Els comuns volen Nuet a la Mesa

CatComú s'ha reunit aquest dimarts amb diverses formacions per negociar amb la formació de la Mesa. A més de Ciutadans, a qui els ha traslladat el seu rebuig a pactar una presidència taronja, també ho ha fet JuntsXCat, ERC i el PSC. 

En aquests contactes, la diputada electa de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Elisenda Alamany, ha volgut traslladar a la resta de partits la seva voluntat que Joan Josep Nuet segueixi a la Mesa del Parlament en la propera legislatura que començarà el 17 de gener. 

Alamany ha defensat que la presència de Nuet en aquest òrgan del poder legislatiu garantiria la "pluralitat" de Catalunya. "És una legislatura en què s'hauran d'aconseguir grans acords transversals i de país, i la nostra presència a la Mesa seria garantia d'aquesta pluralitat", ha defensat la diputada electa.