Primera reunió entre Ciutadans i Partit Popular per intentar forjar una "unió constitucionalista" al Parlament. Tots dos partits es van demanar reunions mútuament després del 10-N i han sortit de la trobada mostrant-se "satisfets" de com havia anat. Tot i això, la voluntat i els objectius de cada un d'ells difereix, i així ha quedat palès en les diferents valoracions davant la premsa que han fet els dos líders unionistes. 

La portaveu de Cs a la cambra catalana i propera candidata del partit a la Generalitat, Lorena Roldán, ha insistit en un "pacte dels constitucionalistes" per impulsar una activitat parlamentària "conjunta", malgrat no tenir majoria parlamentària. Pel partit taronja aquesta unitat hauria d'incloure els socialistes, amb qui tenen previst reunir-se la setmana que ve, i plantegen fins a sis punts d'unitat.

Així ho ha explicat Roldán, que ha destacat que la seva voluntat és aconseguir una "educació que adoctrini els nens" i on els pares puguin tirar l'idioma vehicular, on la televisió pública "no humiliï als constitucionalistes" i no sigui "objecte de propaganda separatista"; així com també un pla per "reactivar l'economia" davant el que considera una "fuga massiva d'empreses"; un pla per prioritzar l'agenda social i acabar amb el "monotema del procés"; una "regeneració democràtica" que acabi amb la "corrupció" i una nova llei electoral que no beneficiï els independentistes. 

Fernández ho veu "insuficient" i demana unitat electoral

Uns punts que el president del PP, Alejandro Fernández, veu del tot "insuficients" i demana anar més enllà, formant una coalició de cara a les properes eleccions a Catalunya. En declaracions a la sortida de la reunió, Fernández ha lamentat que la proposta de Ciutadans no va més enllà del programa proposat per aquest partit durant la moció de censura i, malgrat mostrar-se disposat a seguir treballant en aquest pacte que proposa Cs, considera que s'"equivoquen" rebutjant la proposta d'anar units a les eleccions sota el nom de Catalunya Suma, tal com va passar a Navarra.

Fernández insisteix que aquesta proposta tindria molt èxit electoral i assegura que si haguessin anat units el 10-N ara tindrien 9 diputats i no quatre. El popular, aprofitant el mal moment dels taronges després de la pèrdua de 47 diputats al Congrés, ha tornat a posar sobre la taula aquesta proposta que ja havien fet en anteriors ocasions, i insisteix en que no es tracta d'una "opa" sinó de "generositat". Fernández ha posat en valor que els populars van obtenir més vots en les passades eleccions que els de Roldán, però ha assegurat que mantenen l'oferta que siguin els taronges qui liderin la unió. 

Cs entre crisi i baixes

En el torn de preguntes, Roldán també s'ha pronunciat sobre les dimissions de  Fernando de Páramo i José Manuel Villegas, volent aïllar-ho de la crisi, i ha defensat que és una decisió "valenta i personal" i que l'únic que es pot fer és "agrair-los l'esforç i el treball" durant aquesta anys. Pel que fa a la voluntat expressada per Inés Arrimadas de comandar el partit després de la marxa d'Albert Rivera, Roldán s'ha limitat a dir que seria una "magnífica líder" i que serà la militància qui decidirà en el proper congrés, sense aclarir si tindrà algun paper en la nova direcció.