Ciutadans i el PP s'han quedat sols votant a favor de la reprovació del president de la Generalitat, Quim Torra, i en la seva demanda de fer-lo dimitir. La proposta de resolució presentada pel PP en el marc del ple monogràfic sobre els dies 6 i 7 de setembre del 2017, i que demanava la inhabilitació política del president, només ha rebut el vot favorable del Cs i el PP, mentre que els tres partits independentistes hi han votat en contra i el PSC i els comuns s'hi han abstingut.

El text proposava que el Parlament constatés "la deriva irresponsable" de Torra amb "paraules de suport i comprensió cap a grups violents que posen en perill la cívica convivència dels catalans". També considerava que "l'apel·lació a conflictes bèl·lics de trist record com a via per aconseguir la independència" l'inhabilitaven per "continuar en el càrrec". Per tot això, demanaven reprovar el president i l'instaven a dimitir.

El mateix resultat ha aconseguit la demanda de Ciutadans d'aplicar un nou 155. Cs demanava aplicar aquest article de la Constitució amb l'"objectiu d'evitar que es continuï atemptant greument contra l'interès general i es continuïn violant els drets i llibertats de milions de ciutadans per part del Govern de la Generalitat". Només el PP hi ha votat a favor.