La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, creu que la proposta d'Unidos Podemos -que Xavier Domènech sigui el president del Congrés- és una estratègia per aconseguir més grups parlamentaris per a les confluències i més ingressos.

Segons Arrimadas, Podemos torna a demostrar que l'únic que els interessa són les cadires i que pensen "en tenir quatre o cinc grups parlamentaris" i això, diu Arrimadas, costaria més diners als espanyols. 

La catalanitat

Pel que fa a l'èmfasi que els podemites han posat a l'accent català que donaria Domènech al Congrés, C's no en fa la mateixa lectura: "La catalanitat no la representa només la gent d'Esquerra, de Podemos o de Convergència. Nosaltres volem una Mesa que sigui respectuosa amb la pluralitat cultural, lingüística i social d'aquest país. Això ho pot representar un membre d'algun altre partit". 

"Nosaltres volem tenir una mesa plural i que tingui al capdavant una persona que pugui generar consensos i acreditar una experiència institucional important", ha insistit Arrimadas.

Pacte amb el PP

"Ciutadans no vol utilitzar la presidència de la Mesa com a moneda de canvi per a res". Aquesta ha estat la resposta de la líder taronja quan ha estat interrogada sobre la possibilitat que el PP els oferís la presidència del Congrés a canvi del seu vot a la investidura de Mariano Rajoy. 

Arrimadas ha confirmat que les converses continuen obertes però no n'ha volgut donar més detalls.