Ciutadans no en té prou amb el veredicte de la Junta Electoral Central, que els dóna la raó i insta a la retirada de l'acta de diputat de Quim Torra. Lorena Roldán ha avançat que el seu partit demanarà que es desconvoqui el ple previst per aquesta tarda perquè "Torra des d'ahir ja no és diputat al Parlament i tampoc és el president de tots els catalans". 

La lectura que fa el partit taronja és que el cap de l'executiu català "no pot convocar un ple" perquè des de fa unes hores és ja "expresident". En la seva línia habitual, els dirigents de Cs plantegen una nova amenaça i tot i que no avancen escenaris sobre què passarà si es mantè la convocatòria de la sessió extraordinària, Roldán ha verbalitzat que "recorda als plens del 6 i 7 de setembre de 2017". I s'ha preguntat si la cosa va de "any nou, cop nou". 

En aquest sentit envien un advertiment clar al president del Parlament Roger Torrent. Consideren que si el ple s'acaba celebrant, estarà vulnerant el reglament de la cambra, "com va fer" fa un parell d'anys la seva predecessora "Carme Forcadell". Segons Cs, la desició de la JEC situa Catalunya "fora del període de sessions" i l'únic òrgan del Parlament que pot convocar-se és la diputació permanent, que demanen que es reuneixi. 

Aprofitant al compareixença, la cap de files de Cs ha disparat contra el PSOE. Ha titllat de "barbaritat" que Pedro Sánchez hagi decidit entendre's amb l'independentisme per ser investit president.