Cs ha registrat una petició parlamentària per tal de forçar que se celebri un ple específic sobre el "cop a la democràcia" que consideren que es va dur a terme els dies 6 i 7 de setembre del 2017 i demana que se celebri abans que s'acabi l'any.

El grup d'Inés Arrimadas ha pres aquesta decisió després que la Junta de Portaveus l'hagi desestimat, tot i que sí que ha acceptat un altre ple monogràfic sobre la infància demanat pel mateix grup i que se celebrarà durant el ple del 19 i 20 de desembre. 

Segons ha defensat el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, en roda de premsa, "ja és hora que els que van participar en el cop a la democràcia donin la cara davant el Parlament" i "demanin perdó". A més, ha defensat que aquest ple és de "màxima actualitat" perquè en poques setmanes començarà el judici de l'1-O.

Cs ha registrat la petició a través de l'article 156.2 del Reglament, que estableix que el president del Parlament convoca necessàriament la sessió si una quarta part dels diputats o un conjunt de grups parlamentaris que representa, com a mínim, una cinquena part sol·licita un debat sobre l'acció política i de govern.