La suposada neutralitat de l'espai públic i la lluita contra els CDR continuen essent uns dels objectius prioritaris de Ciutadans. Per això, la formació porta al ple d'aquesta setmana, que se celebrarà entre dimecres i divendres, una moció en la que, entre altres coses, demana que el Govern reti comptes amb el Parlament per les accions que duguin a termes aquests comitès per la república.

En aquest sentit, el partit liderat per Inés Arrimadas demana que el Govern hagi de donar explicacions a la cambra catalana sobre el desplegament de seguretat que faci el departament d'Interior cada vegada que hi hagi una manifestació convocada pels CDR. Així mateix, també demana que un cop acabada cada concentració, es detalli "les persones identificades en cada cas i el nombre de detencions". 

També demana que es prohibeixin les contramanifestacions o concentracions que "tinguin per finalitat evitar o impedir el dret de reunió i de manifestació", així com que hi hagi "lleialtat" amb la resta de cossos policials de l'Estat i administracions. 

La moció presentada també demana que es garanteixi la "neutralitat" a l'espai públic, que s'evitin els "talls indiscriminat de carreteres, autovies, autopistes, línies de ferrocarril, carrers i vies d’accés a les principals ciutats" per tal de "garantir la llibertat de moviment" i "vetllar per la seguretat", i també que s'elimini l'Oficina de Drets Civils i Polítics

La moció serà sotmesa a votació aquest divendres al final del ple ordinari.