Un cop més. Ciutadans porta al ple del Parlament previst per la setmana que ve una moció contra el procés sobiranista. La setmana passada va demanar al ple que condemnés el suport de Torra als CDR en l'aniversari de l'1-O -que va ser rebutjada-, i al següent ple en porta una perquè es rebutgin les lleis de desconnexió i s'acusi al Govern de seguir fomentant la "revolta". 

En el text entrat al registre de la cambra, acusa el Govern d'estar "constantment cridant a la revolta" amb l'objectiu d'aconseguir la "secessió unilateral de Catalunya". Segons el partit taronja, ho fa quan qualifica l'estat espanyol i el judici de l'1-O d'"antidemocràtic" i quan, a parer seu, demana als ciutadans que provoquin "disturbis públics", "insults", "amenaces" o "assenyalaments". 

En un altre punt de la moció, també denuncia que el Govern "vulgui aconseguir la impunitat dels polítics presos mitjançant les desqualificacions a l'estat i al poder judicial" i lamenta que l'estratègia separatista, sempre segons el text, hagi portat a la "fractura social", la "degradació de les institucions" i la "fugida de més de 5.000 empreses".