Mentre al Tribunal Suprem s'està celebrant el judici del procés, al Parlament s'ha tornat a viure tensió entre unionistes i independentistes. Ciutadans ha tornat a escalfar la cambra catalana durant la comissió d'Afers Institucionals en dur a votació dues propostes de resolució contra el procés i contra els presos. Durant l'exposició de motius per demanar-ne la votació, els diputats Carlos Carrizosa i Sonia Sierra han fet servir un to molt bel·ligerant contra els independentistes fet que ha causat la indignació i el rebuig d'aquests grups.

Sierra ha comparat els independentistes amb els nazis perquè assegura que quan es pinten llaços grocs a les seves seus o cases se'ls està senyalant "com feien els nazis amb els jueus". Una acusació que ha indignat el vicepresident de la cambra i diputat de JxCat, Josep Costa, que ha alçat la veu i ha demanat respecte pel moviment i els independentistes. El president de la comissió, Jean Castel, del grup de Ciutadans, ha intervingut per treure la paraula a Costa en assegurar que no hi ha hagut una "acusació directa" sinó l'exposició d'una "situació real". 

Un altre dels moments de tensió ha estat propiciat pel també representant de Ciutadans Carlos Carrizosa quan ha assegurat que els presos continuen coartat de llibertat preventivament per culpa dels seus companys de partit. Segons el diputat de Cs, hi ha risc que "es donin a la fuga" pel cas dels exiliats i que quan els diputats del Parlament es neguen a "votar a favor de complir la llei". "Vostès estan mantenint als seus companys privats de llibertat", ha afirmat Carrizosa en aquest sentit. Una afirmació que també ha indigant JxCat i ERC.

Les dues propostes presentades per Ciutadans demanaven condemnar el "cop a la democràcia dels dies 6 i 7 de setembre del 2017" i que demanava rebutjar possibles indults als presos polítics en cas de condemna. Tots dos punts han estat rebutjats. El primer amb els vots en contra dels grups independentistes i els Comuns, tot i que aquest últim grup s'ha abstingut en el punt que demanava el compliment de l'Estatut i la Constitució. En el cas dels indults el PSC s'ha abstingut.