Ciutadans ha registrat aquest dimecres una proposta de resolució en la qual demana al Govern reconèixer la necessitat d'establir un complement retributiu extraordinari a favor dels jutges que exerceixen a Catalunya, amb la finalitat de "cobrir les places vacants que s'han deixat de cobrir en els últims anys".

En el text, aposten per fer de Catalunya "una destinació atractiva per als jutges de carrera" i demanen al Govern d'instar el departament de Justícia a promoure un conveni de col·laboració amb el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) amb el compromís del departament de finançar l'esmentat complement.

També demanen a l'Executiu català de manifestar el seu suport als jutges i magistrats que exerceixen les seves funcions als jutjats catalans i que --al seu parer-- han patit en els últims anys "l'assetjament i l'assenyalament de determinats grups de carrer separatistes".

Així mateix, han sol·licitat al Govern que es reconegui l'"ingent treball" que realitzen els jutges i magistrats a Catalunya davant de la situació de col·lapse generada per la pandèmia i davant de la falta de mitjans materials i humans adequats per realitzar amb plenes garanties el seu treball, han assegurat.

Finalment, han apressat l'Executiu català a destinar els recursos pressupostaris suficients durant l'exercici de 2020 "mentre la situació de places vacants de jutges i magistrats sense cobrir i la situació de col·lapse dels òrgans judicials persisteixi".