El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha avisat aquest dissabte que la formació taronja no està disposada a "revisar" el seu pacte amb el PP a Andalusia per poder sumar els vots de Vox en la investidura del candidat popular, Juanma Moreno.

En declaracions als mitjans durant una visita a una carpa de Cs instal·lada al centre de Barcelona, Carrizosa ha considerat que la reunió que celebraran la setmana que ve els populars i Vox "no té cabuda ni interès" per a la formació que lidera Albert Rivera.

En ser preguntat pels periodistes, Carrizosa ha eludit posicionar-se sobre una possible modificació de la normativa relativa a la violència de gènere per ampliar la protecció als homes, i s'ha limitat a recalcar que la lluita contra la violència masclista "no és objecte de cap negociació".

"Els avenços en la lluita contra la violència de gènere no els podem vendre amb qui defensen postures d'extrem", ha insistit.

En aquest sentit, ha descartat canviar "ni un punt" del seu acord amb el PP per incloure-hi Vox, i ha avisat als populars que "qualsevol modificació" a l'acord suposarà la seva "ruptura".

No obstant això, ha precisat: "Després, si hi ha un altre tipus d'acords en els quals estiguem d'acord les forces constitucionalistes moderades, i no al dictat dels extrems, sobre això podem parlar tot el que faci falta".

Amb tot, ha reclamat al PSOE que "ajudi" a investir el candidat popular per preservar les polítiques que constitueixen "la columna vertebral" de les "llibertats".