Darrere les paraules del ministre Fernando Grande-Marlaska favorables a un possible acostament dels presos polítics, Ciutadans hi veu un “pacte amb els independentistes”. Així ho ha assegurat aquest dijous la diputada al Parlament Lorena Roldán, que ha dit que “ja estan clares quines són les hipoteques: donar privilegis a persones que són a la presó per saltar-se la llei”.                      

En aquest sentit, Roldán ha dit a Marlaska que “la seva feina és fer política i deixar que els jutges facin la seva feina”. En tot cas, ha afegit que “si un jutge diu que han de venir a Catalunya”, no hi tindran cap problema, però ha lamentat que el govern espanyol de Pedro Sánchez “estigui més pendent de complir aquests pactes que de parlar de justícia o Interior”.

Per altra banda, la diputada de Ciutadans també s’ha referit a la decisió d’arxivar la causa contra vuit professors de la Seu d’Urgell per un suposat delicte d’odi després de l'1-O. Roldán ha defensat que, davant qualsevol denúncia, s’ha d’investigar, però que respecten la decisió de la justícia.                              

També ha carregat contra Junts per Catalunya, que vol impulsar una reforma del reglament del Parlament per permetre les investidures a distància. “Altre cop continuen degradant les institucions i el Parlament”, ha criticat Lorena Roldán, que ha afegit: “Han vingut a confrontar”.