Davant la condemna del Tribunal d'Estrasburg a Espanya per no garantir el dret a un judici just a Arnaldo Otegi, Ciutadans hi veu una simple "infracció procedimental" i surt a la defensiva. “Bèlgica i Alemanya tenen moltes més condemnes d’Estrasburgo”, ha sostingut el seu portaveu al Parlament, Carlos Carrizosa, que ha afegit que “Espanya és una democràcia plena i homologable a la resta de democràcies”.

El portaveu unionista ha arrencat dient que respecten totes les resolucions judicials, “ens agradin més o menys”. Tot seguit, però, ha subratllat que Espanya “té tota mena de controls nacionals i internacionals”. És per això que ha descartat demanar cap mena de responsabilitat “que no hagi establert el TEDH”.

“Ni el senyor Otegi ni l’assassí del senyor Bultó, amb els qui es fan fotos Puigdemont, Torra i Tardà, queden blanquejats, per molt que s’hagin produït infraccions procedimentals”, ha assegurat Carrizosa. Ha parlat del líder de l’esquerra abertzale com a “senyor vinculat a l’ETA, com tothom sap”.

Absència a la comissió del 155

Sobre la seva absència aquest dimarts a la constitució de la comissió d’estudi del 155 del Parlament, el portaveu de Ciutadans ha justificat que no participaran en una “farsa” que “només busca allargar el procés i la confrontació”. Ho ha contraposat a la comissió sobre la gent gran que Cs portarà al ple d’aquesta setmana. “Són comissions processistes per parlar sempre del mateix”, ha lamentat.