La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha advertit que no reconeixerà un president que sigui investit de forma telemàtica. En declaracions als mitjans, Arrimadas ha qualificat "d'error" contemplar la possibilitat d'una investidura a distància, perquè considera que és "avançar pantalles", i en aquest sentit ha criticat que el líder del PSC, Miquel Iceta, ja hagi anunciat l'absència dels socialistes si la investidura de Carles Puigdemont es produeix per aquesta via.

Arrimadas ha advertit els independentistes que utilitzarà tots els "recursos jurídics, polítics i democràtics" per evitar una investidura telemàtica o delegada, inclús si és necessari un recurs davant del Tribunal Constitucional. Tot perquè des de Ciutadans consideren que la fórmula entra en contradicció amb el reglament del Parlament i amb el "sentit comú".

"No podem acceptar que el Parlament estigui una vegada més al servei dels independentistes, degradant encara més les institucions" catalanes, ha recalcat. Per aquesta raó, Arrimadas ha assegurat que la formació taronja no reconeixerà un president que no se sotmeti a una investidura en els termes que ells consideren "correctes", més tenint en compte que està —en les seves paraules— "fugit de la justícia amb greus càrrecs".

Davant de la possibilitat que Junts per Catalunya estudiï presentar per escrit el discurs d'investidura de Puigdemont, en comptes que sigui presencial, Arrimadas l'ha titllat d'una altra de les "ocurrències diàries" dels independentistes, a qui ha demanat "valentia" per admetre el fracàs del procés sobiranista després de l'"estampida" d'alguns dels seus dirigents, en una clara al·lusió a Artur Mas i Carme Forcadell.