Ciutadans es referma en el 'no' a la investidura de Pedro Sánchez. Així ho ha sentenciat la portaveu del partit al Parlament de Catalunya, Lorena Roldán, que ha considerat que tant el president espanyol en funcions, com la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, "tenen segrestades les institucions". 

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Roldán, per altra banda, ha dit que no té cap problema per reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra,  però que la trobada no es produirà fins que aquest no tregui la pancarta dels “presos polítics” i “exiliats” de la façana de Palau. "No podem anar a una reunió amb normalitat mentre hi hagi una pancarta penjada a la Generalitat que no representa a tots els catalans", ha lamentat Roldán. 

Roldán també ha tancat la porta a una coalició de Cs amb el Partit Popular a Catalunya en unes futures eleccions al Parlament. La candidata ha rebutjat la fórmula d’Espanya Suma, una proposta del PP per unir-se a Cs en uns possibles nous comicis al Congrés. “El que no farem serà diluir-nos en una coalició, els projectes de Cs i PPC són diferents”, ha apuntat.

La portaveu ha minimitzat la sortida de diversos crítics de Cs del partit i ha assegurat que el projecte de Ciutadans creix. "Les baixes son mínimes i en els últims mesos hem incorporat molt de talent", ha conclòs.

Roldán ha defensat que el Govern de Pedro Sánchez enviï a Torra un requeriment per a aclarir si pensa complir o no les lleis, pas previ a activar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució en la Generalitat. "O haurem de viure una altra vegada aquest 2017, en aquests dies tan tristos (en referència al 6 i 7 de setembre), quan vivim un cop d'estat? Hem de tornar a sofrir això o Sánchez farà alguna cosa?", ha puntualitzat.

Sentència

Preguntada per la resposta a la sentència als polítics independentistes, ha apuntat que li semblaria una "irresponsabilitat" paralitzar Catalunya des de les institucions, i ha avisat que des del partit taronja estan preparats per a frenar-lo.

Roldán ha asseverat que ella vol ser la presidenta d'una Catalunya real a la qual Torra li dóna l'esquena: "Ell es tanca en la república imaginària. Algú li hauria d'explicar que ser president de la Generalitat implica gestionar una Comunitat Autònoma. Treballar per temes socials que estan en situació d'emergència".

Ha tornat a descartar aplicar la fórmula de 'Navarresa Suma' en unes hipotètiques eleccions catalanes, ha considerat que el que vol el PP és "amagar uns resultats no satisfactoris", i ha afegit que al seu judici els populars no tenen clar per on avançar.