Ciutadans s'ha negat aquest dijous al matí a aplicar l'acord de la Mesa de comptar els vots dels diputats processats. Els fets han tingut lloc a la comissió de la Sindicatura de Comptes, on el seu president, Antonio Espinosa (Cs), s'ha negat a proclamar el resultat de dues votacions que havien quedat en empat i per tant, a aplicar el vot ponderat que va aprovar l'Acord de la Mesa. Segons Espinosa fer-ho contradiu el "criteri constitucional".

Durant la comissió parlamentària, s'han votat propostes de resolució dels informes sobre subvencions de la Conselleria d'Esenyament i del Consorci de l'Institut Ramón Llull. L'empat s'ha produït per l'absència de la CUP a la comissió, que ha deixat dos empats. Per una banda, JxCat i ERC i per l'altra Cs, PSC, comuns i el PP. 

L'acord de la Mesa, ratificat el 19 d'octubre, hagués hagut de ponderar els vots de JxCat i ERC perquè tenen més escons al Parlament, tenint en compte les eleccions del 21-D que els van atorgar 66 representants, i que per tant supera els 65 que tenen el bloc unionista i els comuns.

JxCat i ERC han criticat la posició del diputat de Cs i li han llegit l'acord de la Mesa, que deia que en les comissions es comptabilitzés el vot ponderat aplicant la representativitat dels grups al Ple, sorgida dels vots de les eleccions del 21-D.  Malgrat això, el president de la comissió ha rebutjat proclamar els resultats al·legant que tenir en compte els escons dels presos i exiliats no era constitucional.